Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени Палачинки»Пълнени палачинки за предястие

Пълнени палачинки за предястие

Тодоринка БернардоваТодоринка Бернардова
Иноватор
2091k5241k1
Пълнени палачинки за предястие
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 3
24/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • палачинки - 4 бр.
  • гъби - 1/2 бурканче мариновани
  • чушки - 4 бр. печени
  • лук - 2 бр. пресен
  • крема сирене - 125 г
  • бекон - 50 г
  • чесън - 1 скилидка
  • кисели краставички - 1 бр.
  • кашкавал - 20 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва и заедно с гъбите и бекона се запържват в зехтина.

Изчаква се да изстине и се прибавят към нарязаните чушки, краставички и крема сирене.

Добавя се пресованият чесън и черният пипер. Разбърква се да стане хомогенна смес.

Сипват се се по 2 с.л. върху единия край на палачинката. Загъват се страничните краища навътре и се завива на руло.

Богатите пълнени палачинки се подреждат се в намазнена тава и отгоре се настъргва кашкавала.

Пълнените палачинки за предястие се пекат, докато се стопи кашкавалът и се зачервят.

Получава се много вкусно и засищащо предястие, което може да мине и за основно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: