Начин на приготвяне
Орехите за малко се смилат с блендера, към тях се прибавя 3-4 лъжици от захарта и продължават да се мелят.
Белтъците се разбиват с миксер и към тях се прибавя останалата захар и нишестето.Така разбити, се прибавят към орехите и добре се объркват.
На 5 парчета хартия за печене се очертават кръгове с диаметър 20 см. Сместа се разпределя по равно между тях и се оформят блатовете, които се изпичат в загрята фурна на 160°C за 10 мин.
Още докато са топли, се сваля хартията и се оставят да се охладят.
Кремът за торта Гараш се приготвя, ката се разбиват жълтъците с пудрата захар с миксер. После се прибавя прясното мляко и се слага на котлона, като се бърка непрекъснато, докато се сгъсти.
Леко се охлажда и се прибавя начупеният шоколад да се разтопи, разбива се с миксер. Накрая се прибавя и мекото масло и ванилията.
Тортата Гараш се сглобява, като се редуват блатове и крем.
Отгоре се залива с глазурата направена от затопленото мляко и шоколад.
Украсява се по желание - в случая аз украсих моята домашна торта Гараш със смлени и натрошени орехи.
Коментари