Начин на приготвяне
Орехите се смилат много ситно, да станат на брашно. Белтъците се разбиват с миксер на пяна.
Към белтъците се прибавят орехите и подсладителят и всичко се разбърква много добре с шпатула. Сместа се разделя на четири равни части.
Изпичат се 4 платки с диаметър 24 см. върху хартия за печене. Всяка платка се изпича за 1 5мин. на 180 градуса.
За приготвяне на крема за торта Гараш сметаната се загрява, но без да завира, и в нея се натрошава шоколадът.
Разбърква се, докато шоколадът се разтопи и кремът се оставя да се охлади за около 1 час в хладилник.
След това се разбърква с миксер до получаване на пухкав крем. Преминава се към сглобяване на шоколадовата торта.
Реди се платка, крем - до изчерпване на продуктите, като отгоре тортата се измазва с крем.
Кето торта Гараш се оставя да преседи поне 6 часа.