Начин на приготвяне
Взимате блендера и смилате орехите. След като станат на фини трохи, добавяте брашното и ванилията и разбивате отново.
Разбивате си сметаната, докато стане на сняг, и към нея постепенно добавяте и захарта. Добавяте си смлените орехи, брашно и ванилия към сметаната и разбърквате внимателно.
Взимате форма за торта с диаметър 24 сантиметра и слагате в нея хартия за печене, която намазвате с мазнина. Слагате половината от тестото във формата и заглаждате добре. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути.
Така си печете и останалите блатове. Когато се изпекат, ги оставяте да се охладят леко и отлепяте внимателно хартията за печене.
Загрявате си сметаната в подходяща касерола, като добавите към нея и рома. Шоколадът се натрошава и се слага в купа. Заливате го с горещата сметана и бъркате, докато шоколадът не се разтвори напълно.
Когато шоколадът вече се е разтворил, си добавяте към сместа нарязаното на кубчета масло и оставяте да се охлади за няколко минути. Заравнявате си всеки блат и започвате да подреждате тортата.
Слагате блат, после крем и така, докато свършат блатовете. Накрая трябва да завършите с крем. Слагате тортата в хладилник да стегне поне за четири часа.
През това време си приготвяте глазурата, която се прави, като белият шоколад се разтопява на бавен огън заедно с олиото.
Когато тортата се охлади, заливате я с глазурата и поръсвате с наситнен шамфастък и оставяте да престои, докато се втвърди глазурата.
Да ви е сладко!
Снимка: Краси
Коментари
Всички ние малко или много добавяме или променяме някоя рецепта, но от това тя не се превръща в уникална.
"...направих стъпка по стъпка това, кето е направил Стоян от Бонн апети и стана много вкусно..."
"Така знам рецептата, госпожо. Използвах я от Бон апети"
Излиза, че уникалната рецепта, за която трябва да благодарим на Теодора Мащерова, всъщност е на Стоян и е от Бон Апети! Това се нарича плагиатство.