Домашна Гараш торта

gabik023gabik023
Новак
21579
Домашна Гараш торта1 / 4
02/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
16
"Да си знаете отсега, приготвите ли тази невероятно вкусна Домашна Гараш торта, задължително трябва да ни поканите"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • пудра захар - 2 ч.ч.
  • какао - 50 г
  • масло - 200 г краве
  • орехи - 300 г смлени
  • ванилия - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделят се жълтъците и се слагат в купа. Добавят се захарта, какаото и мекото масло и хубаво се разбива, докато се получи гъст крем, от който се отделя 1/3 за глазура на тортата.

Ореховите ядки, ванилията и разбитите на сняг белтъци се поставят в крема. Докато се хомогенизира, сместа внимателно се разбърква с дървена лопатка, за да не спаднат белтъците.

Изсипва се в намаслена кръгла тава, покрита с хартия за печене, и се пече около 1 час и 20 минути в слабо загрята фурна до температура 120 градуса.

Докато блатът е топъл, се намазва с отделения крем (пожелание се украсява с орехови ядки). Тортата се оставя да стегне 6 часа в хладилник и после се сервира.

Много вкусна, приятна и лесна рецепта за торта Гараш. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
512
46
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ивета Петкова
Ивета Петкова
Кремът и блатът заедно ли се печат? От орехите, белтъците и ванилията не се ли правят 3 блата, които да се печат отделно?Нещо не разбирам
14.01.2017 15:31
5
2
Камелия Саман
Камелия Саман
За мен това е истинската торта "Гараш" с приятни спомени от детството (въпреки, че оригиналната рецепта е друга).
28.04.2016 00:39
3
gabik023
gabik023
Могат да се сложат и 150 г или по-малко орехи за да не става натрапчив вкуса им!!!
08.05.2014 09:54
2
1
Маргарита
Маргарита
То хубаво се пече 1 и 20 минути а какъв трява да бъде блатът ? Тъй като аз го пека вече 2 часа и повече и като го гледам колко е мек и воднист не си представям зд ньнъв начин ще го намажа с останалата течност?!
10.03.2014 23:18
12
2
1
Покажи всички подкоментари
Дидо Готвача
Дидо Готвача
Браво!Това е любимата торта на жена ми и на мен естесвено!Именно рецептата без брашно е ценна според мен!С брашно и баба знае ;) :)
09.03.2014 11:57
3
1
коки
коки
тази снимка дане от каталог на някакив цех за торти
08.03.2014 17:37
2
1
Покажи всички подкоментари
таня
таня
нешто не се разбира
09.02.2014 17:27
9
3
1
Покажи всички подкоментари
николай
николай
Защо трябва дървена лопатка?
09.02.2014 15:48
9
2
1
Покажи всички подкоментари
Мими
Мими
Благодаря! Не съм я правила до сега и не знаех! Но ето 4е научих нещо ново и полезно :)
05.02.2014 23:23
5
5
Мими
Мими
А няма ли брашно в блата?
02.02.2014 20:57
25
3
1
Покажи всички подкоментари