Начин на приготвяне
Обелете и нарежете на малки кубчета ябълките. Прибавете захарта, маслото, лимоновия сок и на слаб огън ги карамелизирайте, като разбърквате от време на време.
Карамелизираните ябълки са готови, когато водата се изпари напълно.
Пресейте брашното с бакпулвера, изсипете пудрата захар и разбъркайте. Маслото трябва да е твърдо.
Оваляйте го в брашното и го настържете. С ръце ги размесете на трохи. Прибавете жълтъците и повторете размесването.
Форма за мъфини намажете с масло. Вземете от сместа и сложете на дъното на формичките.
С малка чашка или лъжичка хубаво притиснете за дъното.
Сложете от ябълките, като внимавате да не опират стените.
Отгоре посипете от брашнената смес и притеснете.
Печете ябълковите мъфини на загрята фурна на 180°C за 20 мин.
Изчакайте да изстинат, преди да извадите бисквитените мъфини с ябълка.