Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Бухнал кекс с ванилов пудинг

Бухнал кекс с ванилов пудинг

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Бухнал кекс с ванилов пудинг
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
38 мин.
Порции
8
"Толкова бухнал и толкова пухкав, че направо ни се прииска да си отхапем една хапчица или две или от този страхотен кекс"

Необходими Продукти

  • брашно - 145 г
  • бакпулвер - 15 г
  • ванилов пудинг - 42 г на прах
  • яйца - 2 бр. големи, ХL или 3 по - малки
  • олио - 60 мл
  • захар - 130 г
  • кисело мляко - 3 с.л. с връх
  • лимонов сок - 2 с.л. прясно изцеден
  • пудра захар - за поръсване, по желание
  • плодов топинг - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем за 3-4 минути на максимални обороти на миксера.

Добавете олиото, лимоновия сок и киселото мляко и при непрестанно разбиване сипете пакетчето ванилов пудинг.

Пресейте към сместа брашното с бакпулвера и бъркайте с шпатула до цялостно усвояване.

Сипете кексовото тесто във намазнена и набрашнена форма.

Печете на 180 градуса за 30 минути или до суха клечка.

Оставете готовия кекс във фурната на отворена вратичка за 5 минути, след това обърнете върху решетка, за да изстине равномерно и не се навлажнява.

Поръсете с пудра захар или плодов топинг по желание.

Ако сте ползвали пакетче от пудинг от 100 г, останалото количество може да сварите на по- рядък (според указанията на пакета) крем и да залеете с него кекса.

Да ви е сладко с този бухнал кекс с ванилов пудинг!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: