Начин на приготвяне
В купа счупете яйцата. Добавете захарта и ванилията. Разбийте с миксер до пухкав крем.
В друга купа пасирайте спанака с олиото до еднородна смес. Добавете при яйцата.
Продължете да бъркате с миксера, като добавяте на малки количества от брашното (смесено с бакпулвера).
Сложете хартия за печене в тавичка с падащо дъно.
Прехвърлете сместа вътре. Печете спаначения блат за торта в предварително загрята фурна на 170 градуса до суха клечка. Извадете и охладете.
Разбийте сметаната с ванилията и 2 с.л. пудра захар.
В друга купа разбийте маскарпонето, заквасената сметана и останалата захар. Смесете двете смеси с помощта на силиконова шпатула.
Разрежете блата на 3 равни части. Сглобете тортата с маскарпоне, като редувате блат, крем, нарязани ягоди.
Завършете с крема и декорирайте спаначената торта по вкус.
Оставете спаначена торта с маскарпоне и ягоди в хладилника за няколко часа.
Източник: Lussi´s World Of Artcraft
Коментари