Начин на приготвяне
Разбийте с миксер яйцата, захарта и ванилията до пухкав крем.
Пасирайте спанака и олиото с пасатора до еднородна смес.
Съединете яйцата и спанака. Добавете брашното с бакпулвера на малки количества и продължавайте да разбивате, но на ниски обороти.
Изпечете във форма с падащо дъно, застлана с хартия за печене на 170 градуса до суха клечка. Извадете и охладете напълно спаначения блат за торта.
Сметаната разбийте с 2 с.л. пудра захар до твърди връхчета.
Отделно разбийте маскарпонето, заквасената сметана и останалата захар до смес без бучки. Съединете двата крема внимателно.
Сглобете формата, като редувате блат, крем, блат...Завършете с крем.
При разрязването на блата отрязах малко парче и направих трохи за спаначената торта.
Поръсете с тях и оставете в хладилника спаначената торта с маскарпоне да се охлади.
Източник: Lussi´s World Of Artcraft