Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Рогчета»Рогчета с моцарела и лютеница

Рогчета с моцарела и лютеница

Рогчета с моцарела и лютеница
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
170 мин.
Порции
15

Необходими Продукти

  • вода - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 50 г
  • мас - 100 г
  • мая - 1 пакетче суха 7 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - 500 г
  • За плънката
  • моцарела - 150 г
  • лютеница - 3 - 4 с.л.
  • босилек
  • сусам
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря във водата. Прибавя се яйцето белтъкът, солта и захарта и олиото.

Вторият жълтък се заделя за намазване. Прибавя се брашно и се замесва меко тесто.

Разстила се на плота и се вкарва маста, като се прегъва и меси, докато се усвои всичката мас.

Остава се да втаса в купа, покрито с кърпа. Когато удвои обема си, се разделя на 4 еднакви питки.

Всяка се разточва на правоъгълник. В широката страна се нареждат парчетата моцарела и се маже с лютеница.

Поръсва се нарязан босилек и се завива на руло.

Разрязва се на 3-4 парчета. Нареждат се в тава с хартия. Така и останалите малки питки се разточват.

Отново рогчетата втасват около половин час. Мажат се със разбит жълтък и прясно мляко.

Поръсват се с настърган кашкавал и сусам.

Пекат се на 180°C до златисто вкусните рогчета с моцарела и лютеница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: