Начин на приготвяне
В каната на пасатора сипваме 8 с.л. отцеден нахут от буркан (или предварително сварен нахут) и 3 с.л. натурален светъл сусамов тахан.
Прибавяме натрошените орехови ядки – около 2 супени лъжици и нарязания пресен магданоз – 1/3 връзка. Изстискваме около 2 супени лъжици пресен лимонов сок и овкусяваме с подправките: 1/3 ч.л. фина хималайска сол - на вкус, 3 щипки смлян черен пипе и 1/3 равна чаена лъжичка смлян кимион.
Последно добавяме 1-2 ч.л. шарлан (нерафинирано студено пресовано слънчогледово масло) и около 6 супени лъжици нахутената вода от буркана (аквафаба).
Пасираме съставките 1-2 минути, до получаване на гладък хумус с еднородна консистенция.
Поднасяме здравословната свежа разядка – хумус с магданоз и орехи (без чесън) към арабски хляб, индийски питки Чапати, соленки, сухари, крекери или домашни солети!
Чудно Вкусно!