Дълги зелеви сарми

Imanuel NikolImanuel Nikol
Чирак
4146056101
Дълги зелеви сарми
Снимка: Imanuel Nikol
1 / 3
02/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Порции8
"Дълги, дълги, краят им не се вижда на тези зелеви сарми - обожаваме ги"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - листа
  • кайма - 500 г свинска
  • бекон - 300 г свински
  • праз - 2 стръка лук
  • ориз - 1 ч.ч.
  • доматена салца - 100 г
  • олио - мас
  • черен пипер
  • червен пипер
  • дафинов лист
  • сол - на вкус
  • масло - за заливка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата на зелката се отделят внимателно. Нарежете лука и бекона на ситно.

Загрейте олиото в тиган. Запържете лука и бекона заедно с каймата.

Измийте ориза и го добавете в тигана при останалите продукти, да се запържи.

Добавете доматеното пюре и подправките.

Сипете чаша вода и оставете сместа да покъкри около 10-тина минути.

Увийте плънката в зелевите сарми както е показано на снимката.

Подредете ги в подходящ за целта съд и ги залейте с чаша вода.

Покрийте с алуминиево фолио и печете до готовност.

Накрая махнете фолиото и допечете за златист загар.

Полейте различните сарми с разтопено масло и малко червен пипер.

Да ви е сладко с тези дълги зелеви сарми!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: