Начин на приготвяне
Карфиола настиснете на дребно с големина на ориз.
В тиган поставете свинската мас и прибавете карфиоления ориз в тиган, да се запържи леко.
Прибавете и ситно нарязания лук и моркова към карфиола. В купа поставете каймата, прибавете доматеното пюре, яйцето и подправките - сол, черен пипер, червен пипер и чубрица.
Разбъркайте хубаво и прибавете и запържения карфиолен ориз, лук и моркова. Оставете на страна плънката и се заемете с зелевите листа.
Отстранете внимателно листата от зелето. Ако за много големи листата, може да се разделят на две. Поставете супена лъжица или две от сместа от кайма и карфиол върху зелевият лист.
Сгънете двата края и след това навийте на руло. Поставете 1-2 зелеви листа, нарязани на ситно, на дъното на тенджерата и наредете зелевите сарми.
Поставете 2 ч.ч. зелев сок в тенджерата и добавете 2 ч.ч. вода. Сложете и два дафинови листа.
Върху сармите обърнете 1 чиния, така че да покрие сармите. При нужда налейте още вода.
Затворете капака на тенджерата и оставете на умерен огън. Варете за 1 час.
След като са се сварили сармите, може да ги извадите от тенджерата и да ги наредите в тавичка и да ги запечете леко кето зелеви сарми.