Начин на приготвяне
Ориза почистваме и измиваме. Приготвяме си плънката, като си запържим каймата, единия лук и ориза.
Приготвяме си листа за пълнене от зелката. Щом плънката се охлади, си навиваме сармите.
Падреждаме ги в тавичка, наливаме от зелевия сок, покриваме с фолио и печем до готовност.
Моркова, лука и чушките почистваме и нарязваме на ситно, моркова настъргваме, задушаваме зеленчуците.
Правим си белия сос от разбитите яйца и киселото мляко. Заливаме с него готовите сарми и върху тях сипваме задушените зеленчуци.
Връщаме във фурната и запичаме за 5-10 минути. Изваждаме и поръсваме с нарязания на ситно магданоз.
Богатите зелеви сарми са готови.