Напукани курабийки с лешници

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Напукани курабийки с лешници
Снимка: Габриела
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
16
"Напуканите курабийки с лешници винаги са добра идея за почерпка на гости"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 средно големи
  • брашно - 130 г
  • масло - 70 г
  • захар - 120 г
  • какао - 40 г
  • лешници - 30 г смлени
  • черен шоколад - 50 г натрошен
  • ванилия - 1 пакетче
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • пудра захар - за овалване на курабийките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото и го изсипваме в средно дълбока купа, в нея добавяме захарта и разбъркваме добре.

Добавяме какаото и яйцата едно по едно и разбъркваме след всяко.

Добавяме и брашното, отново разбъркваме и след това прибавяме смлените лешници, ситно натрошения шоколад, ванилията и бакпулвера.

Тестото разбъркваме много добре, завиваме със стреч фолио и прибиреме в хладилника за половин час.

След като изкараме тестото от хладилника, го оформяме на малки топки, овалваме ги в пудра захар и ги подреждаме в тава с разстояние между тях.

Печем какаовите сладки на предварително загрята фурна на 180°C за около 8-10 минути.

С тези пропорции на мен ми се получиха 18 напукани курабийки.

Изчакваме ги да изстинат и поднасяме напуканите курабийки с лешници след това.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: