Начин на приготвяне
В средно голяма купа разбийте яйцата и захарта с помощта на миксер.
Когато захарта се разтопи и цветът на сместа стане почти бял, добавете олиото и разбийте още малко.
Пресейте какаото, ванилията, бакпулвера и брашното и добавете към сместа. Смесете с шпатула, докато съставките се смесят.
Консистенцията на тестото ще бъде течна в сравнение с тестото за курабийки и ще изглежда по-скоро като тесто за брауни.
Когато достигнете желаната консистенция увийте тестото в прозрачно фолио и го оставете да почива в хладилника за поне 2часа.
Извадете отпочиналото тесто. Отчупете от тестото си топчета с размер на орех и ги оформете на малки топчета. Поставете напуканите сладки в тава застлана с хартия за печене.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 8-10 минути.
След като извадите тавата от фурната, оставете курабийките да починат на стайна температура за 15-20 минути и сервирайте.
Напуканите курабийки с какао са готови.