Начин на приготвяне
Овкусяваме каймата с подправките и смесваме с настъргания на ренде лук.
Оформяме малки кюфтенца, които пържим в краве масло и сгорещено олио, докато покафенеят. Прехвърляме ги в чиния.
За соса: В дълбок тиган разтопете маслото. Добавете пшениченото нишесте и бъркайте енергично, докато се смесят добре. Сипете телешкия бульон и продължете да бъркате.
Следва соев сос, къри, черен пипер и накрая прибавяме сметана. Бъркайте сместа докато се сгъсти, след което връщаме кюфтенцата в тигана със соса.
За гарнитурата: Измиваме обилно ориза и го слагаме да се вари. Когато е готов, прибавяме масло, черен пипер, сол.
Разделяме го на две части: едната оставяме бяла, а другата оцветяваме с къри.
Кюфтенцата с къри соса са готови.