Начин на приготвяне
Каймата за кюфтенцата се слага в дълбока купа. Сухарите се накисват в прясно мляко, докато омекнат.
Изстискват се и се прибавят към каймата. Добавя се нарязаният на дребно лук и подправките - кимион, индийско орехче и черен пипер.
Каймата се омесва и се оставя за около два часа в хладилника. След това от нея се оформят кюфтенца, които се овалват в брашно и изпържват в сгорещено олио.
В дълбок тиган се задушава в малко мазнина нарязан на дребно лук. Когато лукът омекне, се прибавят нарязаните на филийки гъби, а малко след това и скилидките чесън.
Зеленчуците се разбъркват на няколко пъти, след което в тигана се слагат къри пастата, доматеното пюре и пасираните домати. Кърито се овкусява със сол и черен пипер на вкус.
Оставя се да къкри на тих огън, докато се сгъсти. Когато е готов, се налива готварската сметана, разбърква се и в него се пускат изпържените кюфтенца.
Кюфтенца с гъби в къри сос се готви още пет минути, дръпва от котлона и поръсва с нарязан на ситно магданоз.