Начин на приготвяне
Обелваме си тиквата, нарязваме на средни кубчета, прибавяме в съд с 1 литър вода и оставяме на котлона да се вари за около 20 минути.
След като е готова, изхвърляме водата, а тиквата изсипваме в съд и оставяме така, докато изстине.
През това време си начупваме бисквитите, нарязваме на ситно фурмите и прибавяме зърнена закуска с вкус на шоколад.
Блендираме всичко и към него добавяме ореховите ядки и разтопеното масло.
Разбъркваме хубаво и поставяме на дъното на ринга, като притискаме хубаво.
Поставяме в хладилника за 30 минути.
Подготвяме си желатина, като го заливаме с 160 мл студена вода и оставяме да набъбне.
Изстиналата тиква пасираме и към нея прибавяме пудрата захар, крема сиренето и маскарпонето.
Всичко разбъркваме добре до хомогенизиране.
Към сместа добавяме и желатина, който предварително поставяме на водна баня до разтопяването му.
Вадим формата с ринг с бисквитената смес и изсипваме отгоре тиквената и поставяме тиквения чийзкейк в хладилник за няколко часа.
След като чийзкейкът е стегнал, вадим и украсяваме с бадеми и топинг от вишни.
Поднесете чийзкейк с тиква без печене за Свети Валентин.
Коментари