Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Лимецова портокалова шарлота

Лимецова портокалова шарлота

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Лимецова портокалова шарлота
Снимка: Мария Божилова
1 / 8
14/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Приветствате тази чудна портокалова Шарлота, която освен че би стоплила нечие сърце, е и здравословен сладкиш"

Необходими Продукти

  • захар - 210 г
  • портокали - 3 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - 120 г
  • лимецово брашно - 125 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • портокалова кора - 2 с.л. Настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата Лимецова портокалова шарлота захарта се разбърква с 3 ч.л. вода.

Загрява се на тих огън при продължително разбъркване.

Когато захарта започне да кипи и потъмнява, се сваля от огъня и се изсипва в силиконова форма, в която ще се пече шарлотата.

Портокалите се обелват и нарязват на кръгчета.

Кръгчетата се нареждат върху карамела.

Яйцата се разбъркват на пяна.

Прибавя се пудрата захар.

Разбърква се много добре, докато сместа за италианския сладкиш стане гъста.

Прибавя се бакпулвер и настърганата портокалова кора.

Разбърква се много добре.

Постепенно се прибавя брашното.

Разбърква се до получаване на хомогенна смес.

Сместа се изсипва върху портокалите.

Печем сладкиша с портокали в предварително загрята 25 Мин. на 160 градуса.

Готовият плодов сладкиш се обръща върху поднос, така че портокалите да останат отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: