Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Валентинка с два крема

Торта Валентинка с два крема

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8140699335
Торта Валентинка с два крема
Снимка: Радка Славова
1 / 2
15/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 4 бр. за белия
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • кафявия - 4 бр. за яйца
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • За светлия крем
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • масло - 50 г
  • За кафевия крем
  • жълтъци - 4 бр.
  • пудра захар - 100 г
  • масло - 100 г
  • шоколад - 100 г
  • За глазурата
  • сметана - 100 г
  • пудра захар - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блатовете се приготвят, като се разбиват отделно белтъците със захарта и после се прибавят жълтъците един по един.

Брашното се прибавя, като се разбърква леко с дървена лъжица.

Кафявият се приготвя по същия начин, като се прибавя и какаото.

Всеки блат се пече по отделно във форма на сърце в предварително загрята фурна на 170°C за 15 мин.

След като се изпекат, се оставят да се охладят и се разрязват на по две части.

Белият крем се прави, като се разбият брашното с яйцата и се прибави 200 г от млякото. На котлона се слага млякото със захарта и щом заври, се прибавят яйцата.

За кафявия крем се разбиват жълтъците със захарта, слагат се на котлона и се бърка непрекъснато, докато заври. Сваля се и се прибавя начупеният шоколад и после маслото. Разбива се с миксер.

Започва се сглобяването на тортата за Свети Валнетин, като се редуват блатове и кремове.

За глазурата се разбива сметаната със захарта и се украсява по желание торта Валентинка с два крема.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: