Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Ябълков щрудел с маскарпоне

Ябълков щрудел с маскарпоне

Ябълков щрудел с маскарпоне
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"И в кухнята се разнесе аромат на домашен уют!"

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 бр.
  • кори за баница - 4 бр. Одрински
  • захар - 4 с.л. кафява
  • яйца - 2 бр.
  • маскарпоне - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • олио - 4 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме ябълките в купа. Добавяме яйцата, кафявата захар, маскарпонето, бакпулвера и ваниловата захар. Разбъркваме хубаво.

Поставяме лист хартия за печене в средно голяма тавичка.

Разгъваме една кора на плота и я намазваме с 1 с.л. олио.

Отгоре разпределяме 2-3 с.л. от плънката и навиваме. Поставяме я навита на охлюв в средата на тавата. Около нея навиваме и останалите намазани с олио и плънка кори.

Печем на 180 градуса 25-30 минути.

Оставяме щрудела с ябълки да се стегне за една нощ.

Поръсваме с пудра захар и сервираме.

По желание може да се прибере и в хладилника сладката баница.

Ябълков щрудел с маскарпоне може да се сервира и топка ванилов сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
40
30
21
10
Дай твоята оценка: