Начин на приготвяне
Вкусен щрудел с ябълки и бисквити се получи, сочен и с вкусна плънка.
Останали 6 кори се разтварят на плота.
Една зелена и една червена ябълка се рендосват обелени на едро ренде, бисквити се смилат ситно.
Поръсват се ябълките с кафява захар и канела. След 5 минути се отцеждат и сокът се запазва.
Ябълките се смесват със стафидите. Не е нужно да прибавяте лимонов сок, зелената ябълка има леко кисел вкус.
Вземат се две кори, първата поръсвате с олио, отгоре втора кора и по тясната страна си разпределя плънката и поръсвате с бисквити.Навиват се на руло, нарежете в намазнена тава.
Получените три рула, нарежете ги на парчета и отгоре намажете с олио, може и с масло.
Печете в загрята фурна 180°C до златиста коричка.
Извадете и с четка обилно намажете ябълковия щрудел с отцедения сок.
Поръсете с малко пудра захар и сервирайте ябълковия сладкиш.
Сладко киселия вкус е страхотен. Да ви е сладко!