Начин на приготвяне
На дъното на тава с размери 20:20 см, наредете сухарите.
Пригответе си сиропа, като разтопите захарта на карамел и налейте водата, варите, докато се разтвори карамелът. Залейте наредените сухари със сиропа и оставете да попие добре.
За пудинга пресейте брашното и добавете захарта, прибавете студеното прясно мляко на тънка струя при непрекъснато бъркане до гладка течна смес.
Поставете съда на котлона и варите на умерен огън, при непрекъснато бъркане до сгъстяване на крема.
В края добавете маслото нарязано на кубчета и ваниловата есенция, разбъркайте, докато се усвоят от млечния крем.
Свалете готовия крем от огъня и го сипете при сиропираните сухари, заравнете сместа и оставете да се охлади.
За глазурата смесете сметаната със захарта, какаото и маслото в дълбок метален съд. Поставете на котлона на умерен огън и бъркате, докато сместа стане гладка и течна.
Залейте десерта с крем без печене с готовата глазура и заравнете.
Поставете готовия крем пудинг без печене в хладилник за около 4-5 часа и сервирайте.
Коментари