Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Уникален крем пудинг без печене

Уникален крем пудинг без печене

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Уникален крем пудинг без печене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
9

Необходими Продукти

  • за основа
  • сухари - 7 бр.
  • сироп за сухарите
  • захар - 150 г
  • вода - 150 мл
  • за крема
  • захар - 200 г
  • брашно - 200 г
  • прясно мляко - 1 л
  • ванилия - 1 амп. eсенция
  • масло - 50 г
  • глазура
  • сметана - 200 мл сладкарска
  • захар - 5 с.л.
  • масло - 50 г
  • какао - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на тава с размери 20:20 см, наредете сухарите.

Пригответе си сиропа, като разтопите захарта на карамел и налейте водата, варите, докато се разтвори карамелът. Залейте наредените сухари със сиропа и оставете да попие добре.

За пудинга пресейте брашното и добавете захарта, прибавете студеното прясно мляко на тънка струя при непрекъснато бъркане до гладка течна смес.

Поставете съда на котлона и варите на умерен огън, при непрекъснато бъркане до сгъстяване на крема.

В края добавете маслото нарязано на кубчета и ваниловата есенция, разбъркайте, докато се усвоят от млечния крем.

Свалете готовия крем от огъня и го сипете при сиропираните сухари, заравнете сместа и оставете да се охлади.

За глазурата смесете сметаната със захарта, какаото и маслото в дълбок метален съд. Поставете на котлона на умерен огън и бъркате, докато сместа стане гладка и течна.

Залейте десерта с крем без печене с готовата глазура и заравнете.

Поставете готовия крем пудинг без печене в хладилник за около 4-5 часа и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Наистина уникален пудинг се получи и при мен!
17.02.2021 15:17
1