Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Ванилов мус с горски плодове

Ванилов мус с горски плодове

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Ванилов мус с горски плодове
Снимка: Yordanka Kovacheva
6 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
8
"Ароматът на този ванилов мус с горски плодове ще доведе всички членове на семейството ви в кухнята при вас - нужни са ви просто няколко съставки"

Необходими Продукти

  • горски плодове - 300 г микс
  • желатин - 5 листа, 2 грама всеки лист
  • вода - 60 мл + за накисване на желатина
  • захар - 200 г
  • сметана - 250 г мин 30% масленост
  • ванилия - 4 капки есенция
  • сирене - 250 г рикота, кварк, рекесон или извара
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете листата желатин да се хидратират в студена вода за времето указано на опаковката.

Стоплете леко 60 мл вода (до 60 градуса) и разтворете в нея хидратирания желатин. Хубаво разбъркайте.

Без да губите време, за да не се втвърди отново желатинът, сложете към него сиренето (ако нямате от изброените в продуктите сирена, може да използвате крема сирене) захарта и 250 г от горските плодове (напр. боровинки, малини, къпини, горски ягоди), останалите 50 г запазете за украса на муса.

Разбъркайте, за да се разнесе желатинът, и прехвърлете бързо в блендер. Смелете сместа до гладкост.

В случай че към горските плодове има и къпини, тях може да си ги приготвите предварително, като ги смелите и прецедите, за да се отстранят семчиците.

Готовата плодова смес сложете в голяма купа и приберете в хладилник за около 30 минути или докато започне да стяга и придобие консистенция на бита сметана. В никакъв случай не чакайте да се втвърди напълно.

Разбийте сметаната със ваниловата есенция на пухкав крем. Бъдете внимателни и тук, защото сладкарската сметана не трябва да се бие продължително време, тъй като се пресича.

Сложете разбитата ванилова сметана към плодовата смес от хладилника и разбъркайте нежно с плавни движения на шпатула.

Разпределете плодовия мус в чашки и приберете в хладилник за 4 часа.

Преди да поднесете ваниловия мус с горски плодове добре охладен, украсете със заделените горски плодове.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: