Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки филенца в прошуто

Пилешки филенца в прошуто

Пилешки филенца в прошуто
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Супер идея за гости или семейна вечеря - пилешки филенца в прошуто"

Необходими Продукти

  • прошуто - 12 бр. слайсове
  • пилешко филе - 250 г
  • извара - 250 г
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 2 с.л. настърган
  • галета - 2 с.л
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го накълцайте на много ситно. Сложете го в голяма купа. Добавете яйцето, галетата, сол, черен пипер, кашкавала и изварата. Омесете сместа добре.

Вземете един слайс прошуто и го сложете на дървена дъска. Гребнете от сместа, оформете да не излиза от краищата и завийте на руло. Постъпете по същия начин и с останалите парчета.

Загрейте тиган с незалепващо покритие.

Сложете зехтина и поставете вътре пилешките рулца. Изпържете ги на среден котлон от всички страни до златисто. Налейте бялото вино и поръсете с розмарина.

Оставете около 10 минути или до изпаряване на течността. Извадете и сервирайте пилешките филенца в прошуто веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: