Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица Прошуто и гъби

Пица Прошуто и гъби

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Пица Прошуто и гъби1 / 2
24/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1 бр.
"Чувате ли как тази пица ви вика - изяж ме, изяж ме?"

Необходими Продукти

  • тесто - 500 г готово
  • доматен сос - 2 - 3 с.л.
  • прошуто - около 150 г
  • гъби - 5 - 6 броя
  • лук - 1 глава червен, неголяма
  • чушки - 1 средна
  • маслини
  • кашкавал
  • босилек
  • сол
  • яйца - 1 - 2 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готовото тесто за пица разстелете в подходяща тава. Намажете го с малко доматено пюре, поръсете със сол и босилек и сложете да се запече за малко в загряна фурна.

Извадете блата и намажете с още доматено пюре. Отгоре наредете тънки парчета прошуто, гъби, кръгчета лук и чушка, нарязани обезкостени маслини и поръсете с малко сол и босилек.

Сложете да се запече за 10 минути. Извадете от фурната и полейте с предварително разбитите яйца равномерно, поръсете с настъргания кашкавал и върнете веднага във фурната.

Щом пицата прошуто с гъби хване хубав загар, е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ани
ани
Супер пица
18.02.2014 16:09
100
100
А,ако искам да си направя тестото сама... Оценката е за рецептата!
08.11.2013 18:29
1
Барфи
Барфи
да, руколата е много добра идея, но сурова, върху вече изпечената топла пица
28.08.2012 17:57
1
Мартин
Мартин
Може да добавиш рукола като допълнение към прошутото.Много си подхождат и тя придава една странна плътност.
28.08.2012 14:52
1
1