Начин на приготвяне
Разделяме пилешките филета като пеперуда, трябва да получим тънки и големи пилешки пържоли (при мен се оформиха три пържоли).
С чукчето от гладката му страна изтъняваме месото, като внимаваме да не го разкъсаме и да е равномерно и овкусяваме със сол и черен пипер.
Намазваме месото с песто (на всяко парче месо по 1 чаена лъжичка песто), върху него слагаме лист червена чушка и парче моцарела.
Поставяме едно парче месо върху прозрачно фолио и го завиваме на стегнато руло. Краищата на фолиото завързваме на възел. По същия начин приготвяме и другите.
В тенджерата кипваме вода и пускаме рулата. Водата трябва да ги покрива.
Варим за около 15 минути. Изваждаме руладините и отстраняваме фолиото.
Завиваме прошутото около рулата и ги запържете в сгорещен тиган с малко зехтин или олио за 2 минути, колкото прошуто да придобие златист цвят.
Пилешките руладини с прошуто и моцарела на Йоли са много вкусни!