Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешки руладини с прошуто и моцарела на Йоли

Пилешки руладини с прошуто и моцарела на Йоли

Петя ТосковаПетя Тоскова
Помощник Готвач
829682871
Пилешки руладини с прошуто и моцарела на Йоли
Снимка: Петя Тоскова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Тайната на сочните руладини е ... ами прочетете рецептата и ще я разкриете"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 650 г
  • сол
  • черен пипер
  • червени чушки - 1 - 2 бр. (печена консерва)
  • моцарела - 100 г
  • прошуто крудо - 4 - 6 слайса
  • песто дженовезе - 3 - 4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме пилешките филета като пеперуда, трябва да получим тънки и големи пилешки пържоли (при мен се оформиха три пържоли).

С чукчето от гладката му страна изтъняваме месото, като внимаваме да не го разкъсаме и да е равномерно и овкусяваме със сол и черен пипер.

Намазваме месото с песто (на всяко парче месо по 1 чаена лъжичка песто), върху него слагаме лист червена чушка и парче моцарела.

Поставяме едно парче месо върху прозрачно фолио и го завиваме на стегнато руло. Краищата на фолиото завързваме на възел. По същия начин приготвяме и другите.

В тенджерата кипваме вода и пускаме рулата. Водата трябва да ги покрива.

Варим за около 15 минути. Изваждаме руладините и отстраняваме фолиото.

Завиваме прошутото около рулата и ги запържете в сгорещен тиган с малко зехтин или олио за 2 минути, колкото прошуто да придобие златист цвят.

Пилешките руладини с прошуто и моцарела на Йоли са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: