Начин на приготвяне
Измийте и обелете ябълките и моркова, нарежете ги на малки кубчета. В купа смесете яйцата, захарта, ванилията и щипка сол, разбъркайте на пухкав крем с миксера.
Пресейте брашното и добавете бакпулвера, канелата и индийското орехче, разбъркайте добре. Прибавете сухата смес към течната заедно с олиото и кубчетата ябълки и моркови, разбъркайте добре.
В кръгла тава с размери 22 см, постлана с хартия за печене сипете сместа и разпределете равномерно.
Отгоре разпределете маслото нарязано на люспи, поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете ябълковия сладкиш първите 20 минути на долен реотан, след което превключвате и горен.
Поръсете горещия сладкиш с пудра захар и сервирате охладен, по-приятен е за консумация на следващия ден.
Вкусен сладкиш с ябълки и моркови, леко влажничък с мекичка текстура!