Начин на приготвяне
В дълбок съд загрейте 2 с.л. зехтин и запържете свинското, добавете щипка сол и щипка черен пипер, пържете докато месото си промени цвета.
Сипете бульона, червеното вино и ако е необходимо добавете гореща вода, така, че течността да покрие месото. Оставете да къкри на слаб огън докато месото поомекне.
Добавете гъбите, нарязани на полумесеци, и захлупете съда, щом гъбите пуснат сос и поомекнат, отхлупете съда и добавете двата вида лук, 25 г масло и поръсете с мащерка.
Гответе на слаб огън до готовност.
Разбърквайте периодично и следете да не загори.
Опитайте на вкус и добавете подправки по ваш избор.
Ястието със свинско месо, праз лук и гъби е готово.
Коментари