Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнено брюкселско зеле с кашкавал

Пълнено брюкселско зеле с кашкавал

Vesela SHVesela SH
Чирак
51322126
Пълнено брюкселско зеле с кашкавал
Снимка: Vesela SH
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
38 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брюкселско зеле - 500 г
  • кашкавал - 150 г
  • вода - 1 л
  • сол - 1 с.л.
  • чери домати - 2 клонки
  • зелен лук - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брюкселското зеле се бланшира в кипяща солена вода за около 5-8 мин, охлажда се със студена вода, за да запази цвета си и се отцежда.

Издълбава се, пълни се с настърган кашкавал.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато кашкавалът добие златист цвят.

Пълненото брюкселско зеле с кашкавал се гарнира с чери доматки и пресен лук.

Чудесно бързо предястие за заети домакини!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: