Начин на приготвяне
Измиваме брюкселското зеле и го бланшираме за 2-3 минути във вряща подсолена вода.
Изцеждаме го от водата и с помощта на лъжица отстраняваме вътрешната му част.
Загряваме зехтина и в него запържваме лука, нарязан на ситно, добавяме смлените пуешки гърди, ориза, едната чушка, нарязана на ситно, и овкусяваме с подправките.
Запържваме и оставяме сместа да изстине. С тази смес пълним брюкселското зеле.
С останалото от сместа за пълнене правим канапе в намаслена тава и отгоре редим зеленцата, като поставяме между тях и нарязани чери домати, поливаме в доматеното пюре, размито с вода. Отгоре поръсваме с другата чушка, нарязана на ситно.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25-30 минути.
Изваждаме от фурната и поръсваме със ситно нарязан копър.
Пълненото брюкселско зеле с пуешко е готово.