Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Печено пиле пълнено с брюкселско зеле

Печено пиле пълнено с брюкселско зеле

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Печено пиле пълнено с брюкселско зеле
Снимка: Мина Димитрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Ето как да приготвите пиленцето от фризера, страхотно се комбинира с брюкселското зеле"

Необходими Продукти

  • пиле - около 1.5 кг
  • краве масло - 125 г
  • лимони - 1 бр. сока
  • бяло вино - 100 мл
  • пилешки бульон - 200 мл или вода
  • брюкселско зеле - 700 г
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства и измива ако има нужда, посолява се, наръсва се с черен пипер и сока от лимона и се оставя да се овкуси около 2 часа.

След това в тиган се стопява половината от маслото и се поставя брюкселското зеле. Овкусява се с черен пипер и сол, накрая се добавя и ситно нарязан магданоз.

След това се пълни пилето с плънката от брюкселско зеле, ако остане зеле да не ви притеснява, нареждате го в тавичката около пилето. Заливате пилето с виното, бульона и останалата част от кравето масло.

Печете пилето до пълна готовност и приятен загар.

Печеното пиле, пълнено с брюкселско зеле е страхотно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: