Лесна торта с гофрети

22/02/2021
"Изумително вкусна и лесна за приготвяне торта с гофрети, за което смятаме днес да отделим известно време"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо318
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата72
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • гофрети - 1 пакет готови
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • заквасена сметана - 400 г
  • карамелен сос за поръсване
  • кокосови стърготини - карамелизирани за поръсване
  • бял шоколад - 50 г с малинов аромат
  • сладко от малини - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте сладкарската сметана на пухкав крем с помощта на миксер.

Добавете заквасента сметана и продължете разбиването до получаване на гъст крем.

На дъното на тава с падащ ринг наредете ред от гофретите. Поръсете с карамелен сос. Можете сами да си го приготвите от горена захар, сладкарска сметана и масло.

Намажете дебел слой от крема.

Затоплете на водна баня сладкото от малини. Полейте с малиновото сладко върху сметановия крем.

Наредете втори ред от гофретите, отново поръсете с карамелен сос и отново намажете с останалия крем.

Внимателно отстранете ринга и намажете страните на тортата. Загладете и оформете.

Поръсете тортата с карамелизирани кокосови стърготини и настърган шоколад с аромат на малини.

Оставете лесната торта с гофрети да се стегне за около 3-4 часа в хладилник, след което нарежете и поднесете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар