Начин на приготвяне
Рецептата е за 3 бр. триъгълни банички, но в случай че искаме да направим 6 бр. – удвояваме количеството на всички продукти.
Количеството на продуктите измерваме с помощта на чаена чаша с вместимост 250 мл.
Обелваме ябълките и добре узрелите зимни круши и ги нарязваме на ситни парченца, а моркова настъргваме.
Сипваме ги в тенджерка на котлона и ги разбъркваме с кафявата кристална захар.
Щом кристална захар се разтопи от топлината и сместа започне да ври, често разбъркваме с дървена плоска бъркалка.
След като се сгъсти добавяме фини овесени ядки и канела и отново рабъркваме.
Наливаме малко водичка, за да се сварят овесените ядки, като не спираме да разбъркваме, и като я поемат, сваляме тенджерката от котлона. Оставяме за няколко минутки да изстине.
Разстиламе фините кори за баница.
Взимаме първата и я намазваме с шарлан с помощта на силиконова четчица. Откъм по-късата страна сгъваме на три, така че да се получи широка къса лента.
Разделяме плодовата плънка на 3 части.
Първата част разстиламе върху сгънатата кора, по цялата й повърхност, така че само краищата да нямат плънка, за да може при прегъването в триъгълна форма, да не излиза плънката отвън.
Взимаме долния ъгъл на хоризонталната правоъгълна лента и прегъваме към отсрещната горна страна, така че да се получи триъгълник. Повтаряме още два пъти, нагоре и надолу, като сгъваме кората с плънка в триъгълна форма, докато стигнем крайчето, което прегъваме навътре в последното триъгълно сгъване.
Повтаряме същите действия и с другите 2 банички.
Подреждаме ги в тава, която предварително сме намазали с шарлан и самите тях също намазваме отгоре с шарлан, с помощта на силиконова четчица.
Печем на 180 градуса за около 15 минутки, като около 10тата минута, в случай са се изпекли до тъмно златисто, превключваме фурната да пече само от долната страна.
И сладките триъгълни банички с плодов пълнеж са готови!