Спаначена пица с цяло яйце

АнабелАнабел
Новак
74
769
1k
131
04/03/2021
"Една специална рецепта за спаначена пица, подходяща за всички за вегетарианци"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо288
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете затоплената вода и добавете сухата мая и захарта. Оставете настрани, за да шупне маята.

Пресейте брашното. Добавете към него солта, шупналата мая и зехтина. Постепенно замесете еластично и меко тесто за пица. Покрийте го с кърпа и оставете на топло да втаса, за да удвои обема си.

Почистете чесъна и лука, нарежете ги на ситно и ги задушете в тиган със сгорещен зехтин.

Щом поомекнат, добавете измития спанак, а малко след него - доматеното пюре. Овкусете със сол и черен пипер.

Разточете тестото в желата от вас форма и го прехвърлете в добре намазнена и набрашнена тава. Отгоре разпределете спаначената плънка и поръсете с кашкавал.

Печете готовата пица в загрята на 200 градуса фурна около 30 минути. Малко преди да е напълно готова, чукнете едно яйце отгоре.

Спаначената пица с цяло яйце е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Хубава идея за пица. Благодаря!
1
0