Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Пълнозърнести бисквити с бадеми и овесени ядки

Пълнозърнести бисквити с бадеми и овесени ядки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пълнозърнести бисквити с бадеми и овесени ядки
Снимка: Yordanka Kovacheva
6 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Разкошни пълнозърнести бисквити - колкото пъти минем покрай тях, толкова пъти си взимаме по една и скоро чинията се оказва празна"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 90 г от спелта или обикн. пшеница
  • овесени ядки - 80 г
  • бадеми - 60 г сурови и белени + за украса
  • краве масло - 80 г студено, от хладилника
  • мед - 100 г
  • прясно мляко - 35 мл
  • кафява захар - 2 ч.л. с връх
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • сок от лимон - 1 ч.л. прясно изцеден
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заделете 2 с.л. от овесените ядки, а останалите сложете в блендер и смелете заедно с бадемите. Може да използвате и мелачка за кафе.

Смесете смлените продукти със пълнозърнестото брашно, бакпулвера, кафявата захар и щипка сол.

Нарежете към тази суха смес студеното масло на парченца и втрийте с пръсти до получаване на трохи.

Сипете прясното мляко, лимоновия сок и меда и омесете гладко пълнозърнесто тесто. Ако ви лепне, си поръсвайте още брашно. Към тестото сложете и заделените цели или филирани овесени ядки.

За по-лесно и за да не се цапате, може да смесите в самия блендер с няколко завъртания и тестото ще е готово (стига уредът ви да е подходящ).

Късайте си малки топчета от тестото и ги сплесквайте на кръгчета с дебелина 3-4 мм. Подредете пълнозърнестите бисквити в две кръгли тави, покрити с хартия за печене.

Върху всяка сладка сложете по 1 цял бадем.

Изпечете медените пълнозърнести сладки в загрята на 200 градуса фурна за 12-13 минути всяка от тавите.

Изчакайте да изстинат и поднесете пълнозърнести бисквити с бадеми и овесени ядки с чаша кафе, топло мляко или чай.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: