Начин на приготвяне
Заделете 2 с.л. от овесените ядки, а останалите сложете в блендер и смелете заедно с бадемите. Може да използвате и мелачка за кафе.
Смесете смлените продукти със пълнозърнестото брашно, бакпулвера, кафявата захар и щипка сол.
Нарежете към тази суха смес студеното масло на парченца и втрийте с пръсти до получаване на трохи.
Сипете прясното мляко, лимоновия сок и меда и омесете гладко пълнозърнесто тесто. Ако ви лепне, си поръсвайте още брашно. Към тестото сложете и заделените цели или филирани овесени ядки.
За по-лесно и за да не се цапате, може да смесите в самия блендер с няколко завъртания и тестото ще е готово (стига уредът ви да е подходящ).
Късайте си малки топчета от тестото и ги сплесквайте на кръгчета с дебелина 3-4 мм. Подредете пълнозърнестите бисквити в две кръгли тави, покрити с хартия за печене.
Върху всяка сладка сложете по 1 цял бадем.
Изпечете медените пълнозърнести сладки в загрята на 200 градуса фурна за 12-13 минути всяка от тавите.
Изчакайте да изстинат и поднесете пълнозърнести бисквити с бадеми и овесени ядки с чаша кафе, топло мляко или чай.