Начин на приготвяне
Аз избирам да приготвям закуската с фини овесени ядки, тъй като са по-лесно смилаеми.
Изсипваме желаното количество в купичка и кипваме вода, докато ги разсмесваме с канелата, конопеното семе и тиквения протеин.
Сухата смес заливаме с гореща вода, докато се получи каша с желаната консистенция. Ако не консумираме ядките веднага, може да се наложи да им долеем вода след това, защото бързо абсорбират течността и закуската се сгъстява.
Фурмите са без добавена захар, предварително изплакнати в топла вода. Нацепваме ги и ги разбъркваме в овесените ядки заедно с тахана и натрошените бадеми.
Поръсваме кашата с пресните боровинки и сме готови.
Овесените ядки с фурми и бадеми е чудно вкусна.