Начин на приготвяне
Булгурът се сварява според указанията на пакета. Стандартно за среден размер булгур важи правилото да се вари около 15 минути в съотношение 2:1 или 2.5 :1 взависимост от вида и силата на огъня.
Когато го приготвям за салата или табуле, предпочитам да го оставя ал денте и никога много преварен.
Ако се ползва от по-ситният, дори не е нужно да се вари, а само се попарва и накисва във вода.
Готовият булгур се разбърква с малко сол и зехтин и се оставя да изстине. Така зрънцата няма да слепнат.
В купичка се смесва наситненият магданоз със накълцаните пресни стръкове лук - ако са по-фини, слагам 3, а ако са по-дебели, са достатъчни два.
Добавят се цитрусовите сокове и оцета (от тях може да се сложи повече или по-малко количество според вкуса) зехтина, сол, накълцано или натрошено чили чушле и черен пипер.
Хубаво се разбърква и с този винегрет се овкусява булгурът.
Добавят се спаначените листенца и се смесват леко и внимателно с овкусения булгур, за да не се смачкат .
Полезната рибна салата се прехвърля в купа и отгоре се слага рибата паламуд и маслините.
Остава само да си налеете чаша студено бяло вино и идилията с тази салата с булгур ще е пълна.
Добър апетит с тази вкусна салата от булгур с бейби спанак и паламуд!