Начин на приготвяне
Разкошна яйчена салата, която бихме си приготвяли много често. Запомняща се – микс от вкусни нюанси.
Първо, сваряваме, златната киноа (1 ч.к.) в 2 и 1/2 к.ч. вода с 1/2 ч.л. равна хималайска сол (на вкус), 2-3 млян черен пипер, 1/2 к.л. кимион, 1/2 к.л. куркума,
1 щипка кафява кристална захар Демерара и 1 ч.л. шарлан – нерафинирано слънчогледово масло. За около 15-20 минути – докато си изпие водичката.
Оставяме настрана да изстине.
След това приготвяме зеленчуците на тиган. Нарязваме 3 моркова на тънки кръгчета, 1 голяма глава стар лук на полумесеци и ги сипваме в керамичен тиган с незалепващо покритие, в който предварително сме загряли около 2 с.л. шарлан – слънчогледово масло.
Овкусяваме с 1/2 к.л. червен пипер, 1-2 щипки млян черен пипер и 2-3 щипка фина хималайска сол (на вкус). Разбъркваме и веднага захлупваме с капак, за да омекнат. След като са готови, ги оставяме настрана да изстинат.
В голяма салатена купа, удобна за разбъркване, сипваме останалите съставки за богатата пъстра салата: 3 богати шепи свежи листа бейби спанак или ново поникнал класически спанак, накъсани 5-6 листа червена къдрава салата сорт Лоло Росо, нарязани маслини – 1 шепа сорт Каламата, нарязани 1/2 връзка перца пресен лук и 3 бр. твърдо сварени яйца.
Прибавяме и наситено жълтата сварена киноа, морковите и лука.
Овкусяваме салатата с киноа с 2 с.л. шарлан (нерафинирано слънчогледово масло), около 1 равна ч.л. хималайска сол – на вкус и хубаво разбъркваме всички съставки.
Поднасяме прекрасната пъстра яйчена салата с киноа и бейби спанак, на семейната трапеза за един вкусен и здравословен свеж обяд.
Чудно Вкусно!