Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печено цвекло със сос от сирене и чесън

Печено цвекло със сос от сирене и чесън

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Печено цвекло със сос от сирене и чесън
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 3 бр. глави
  • За соса
  • кисело мляко - 500 г
  • копър - 1 връзка
  • брашно от чесън - 1 ч.л.
  • сирене - 100 г
  • джиджонска горчица - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се измива много добре. Всяка глава се завива във фолио.

Слага се в тава, залива се с малко вода и се пече за 60 мин на 180°C.

След като се изпече, фолио се премахва.

Всяка глава печено цвекло се обелва с нож.

Няразва се на парчета.

Приготвя се сосът, като брашното от чесън се прибавя в киселото мляко.

Разбърква се много добре.

Копарът се почиства и измива много добре.

Нарязва се на ситно и се прибавя към киселото мляко.

Горчицата се разбърква със солта и се прибавя към млечния сос.

Сиренето се натрошава на много ситно.

Сосът се разбърква много добре до получаване на хомогенна смес.

Парчета цвекло се нареждат в тава.

Залива се със соса.

Отгоре се нарежда още един ред цвекло и отново се залива със сос.

Слага се в хладилник за 24 часа печеното цвекло със сос от сирене и чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: