Начин на приготвяне
Цвеклото се обелва и измива много добре.
Скилидките чесън се обелват.
Лукът се почиства, измива на нарязва на четири части.
Цвеклото, чесънът и лукът се слагат с плик за печене и се пече 80 мин на 200 °C.
За соса:
Лимонът се изцежда.
В купа, в която ще се разбърква сосът с тахан, се слага белият сусамов тахан, ферментиралият ядков деликатес от лешници, кашу и кокос, дижонска горчица, лимоновият сок, хималайската сол, пиперът Микс, хранителната мая и чесънът на прах. Разбърква се много добре до получава не хомогенна смес.
След като цвеклото се изпече, се изважда от плика и се оставя да изстине, след което се нарязва на тънки филийки и се нарежда в чиния за сервиране. Отгоре се залива със соса и се поръсва със семена вкусното печено цвекло с веган сос Ремулада
Вижте още как да обелите лесно цвекло, както и какви са ползите от хапването на цвекло.