Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печено цвекло с веган сос Ремулада

Печено цвекло с веган сос Ремулада

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
7075k3k9
Печено цвекло с веган сос Ремулада
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3
"Уникално кулинарно преживяване ще бъде - романтична рецепта за чечено цвекло с веган сос Ремулада за тези, които не са фенове на месото."

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 3 бр. средни глави
  • чесън - 7 бр. скилидки
  • лук - 1 бр. голям
  • За соса
  • сусамов тахан - 60 г от белен сусам
  • ферментирал ядков деликатес - 2 с.л. от лешници, кашу и кокос
  • дижонска горчица - 2 с.л.
  • лимон - 1 бр.
  • хималайска сол - 1/4 ч.л.
  • пипер микс - 3 щипки
  • хранителна мая - 2 с.л.
  • чесън на прах - 1/4 ч.л.
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се обелва и измива много добре.

Скилидките чесън се обелват.

Лукът се почиства, измива на нарязва на четири части.

Цвеклото, чесънът и лукът се слагат с плик за печене и се пече 80 мин на 200 °C.

За соса:

Лимонът се изцежда.

В купа, в която ще се разбърква сосът с тахан, се слага белият сусамов тахан, ферментиралият ядков деликатес от лешници, кашу и кокос, дижонска горчица, лимоновият сок, хималайската сол, пиперът Микс, хранителната мая и чесънът на прах. Разбърква се много добре до получава не хомогенна смес.

След като цвеклото се изпече, се изважда от плика и се оставя да изстине, след което се нарязва на тънки филийки и се нарежда в чиния за сервиране. Отгоре се залива със соса и се поръсва със семена вкусното печено цвекло с веган сос Ремулада

Вижте още как да обелите лесно цвекло, както и какви са ползите от хапването на цвекло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: