Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешко със зеленчуци и картофи

Агнешко със зеленчуци и картофи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Агнешко със зеленчуци и картофи2 / 2
06/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6-7
"Днес сме на диета с агнешко със зеленчуци и картофи - любимата ни диета"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 гр.
  • лук - балучка 600 гр.
  • зелен лук - 3 връзки
  • домати - 300 гр.
  • моркови - 100 гр.
  • картофи - 300 гр.
  • олио - 200 мл.
  • черен пипер
  • джоджен
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо обезкостено и нарязано на късове се запържва в олио, докато се глазира, след което се изважда и се оставя в покрит съд да се задуши.

В същата мазнина се задушава балучката, пресения лук, морковите нарязани на ситно и пресните домати обелени и нарязани.

В дълбок съд се подреждат месото и зеленчуците. Поръсвате със смления черен пипер, джоджена и солта.

Картофите се нарязват на едри кубчета и се прибавят към месото и зеленчуците.

Покриваме с фолио и се пече в слабо загрята фурна, след което фолиото се маха и се оставя да се допече, като го поливаме от време на време с бульона, докато се образува хрупкава кафеникава коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка: