Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Джолан с картофи и зеленчуци

Джолан с картофи и зеленчуци

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Джолан с картофи и зеленчуци
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
07/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6
"Всички ахват щом чуят, че има сготвено джоланче - само гледайте"

Необходими Продукти

  • свински джолан
  • картофи - 700 г
  • червено вино - 150 мл
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън на прах - 1/3 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • олио - 6 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 глава
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - няколко зрънца
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа 3 лъжици олио с двата вида пипер, чесъна на прах, мащерката и ригана.

Объркайте сместа и я втрийте добре в джоланите, които обаче първо са посипани със сол.

Сложете ги в найлонов плик или съд с похлупак и оставете да се мариноват в хладилника за няколко часа.

Обелете картофите, нарежете и ги сложете в гювеча. Към тях прибавете нарязаните на ситно моркови и лук, както и разрязана на две части глава чесън. Поръсете със сол и останалото олио, разбъркайте.

Върху зеленчуците поставете овкусените джолани. Налейте вино, добавете няколко зърна бахар и 2 дафинови листа. Сложете капака на гювеча, сложете го в студената фурна.

Печете първия половин час на 220 градуса, след което намалете на 180 градуса. Печете до готовност на месото.

Джоланът с картофи и зеленчуци е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: