Конфитюр от круши и орехи

Елица
Елица
Новак
25/10/2013
"Във всяко бурканче конфитюр от орехи има по едно лятно слънце, готово да огрее трапезата ви, щом го отворите "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции4 буркана
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 883
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и почистете крушите. Нарежете ги на парченца. В дълбока тава сложете ред круши, поръсете отгоре със захар. Редувайте до изчерпване на продуктите, завийте и приберете за 24 часа в хладилник.

Смесете оцета с 500 мл вода и заливаме захаросаните круши. Продуктите се слагат в загрята на 200 градуса фурна и се пекат около 2-3 часа, като от време на време се разбъркват.

Когато течността престане да се разтича в чинията и започне да се задържа на лъжицата, е време да добавите почистените и натрошени на едро орехи и ванилията. Оставете сместа да се пече още 2-3 минути.

Горещият конфитюр се налива в сухи буркани и се стерилизира за не повече от 5 минути.

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар