Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Сладки оризови банички с ванилия

Сладки оризови банички с ванилия

Сладки оризови банички с ванилия
Снимка: Илиана Първанова
4 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Оризови банички с ванилов аромат, които ще се превърнат в любима закуска на цялото семейство"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 6 бр. фини
  • ориз - 1 ч.ч. сварен предварително
  • кафява захар - 1/2 ч.ч. кристална
  • яйца - 1 бр. цяло
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • кисело мляко - 1/2 кофичка (от 2%)
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л. равна
  • ванилия - 2 пакетчета (на прах)
  • шарлан - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количеството на продуктите в рецептата измерваме с чаена чаша с вместимост 250 мл. Съставки са за 6 сладки банички.

В дълбока купа разбъркваме съставките за плънка, като с телена сладкарска бъркалка първо разбъркваме 1 яйце, а след това към него добавяме кисело мляко, сода, ванилия на прах и кафява кристална захар.

Разбъркваме равномерно заедно с ориз, предварително сварен на оризоварка.

Разстиламе фините кори за баница и взимаме първата. Намазваме я с помощта на силиконова четчица с малко шарлан (нерафинирано слънчогледово масло). Сгъваме я на три, така че да се получи къса и широка лента.

По цялата лента, освен без по краищата, разстиламе около 3 с.л. от млечно-оризовата плънка и както е показано на снимките, загъваме баничка в триъгълна форма, като започваме от долния ляв ъгъл, който вдигаме и прилепяме към горния край на лентата.

След това завиваме получилия се триъгълник надясно и така няколко пъти, докато не дойде ред на крайчето на лентата, което сгъваме навътре и то остава от долната страна на баничката.

Повтаряме същото с другите кори и плънка и редим компактно триъгълните банички на леко разстояние в голяма плоска правоъгълна тава с хартия за печене.

Със силиконова четчица ги намазваме с разбъркан жълтък и печем на 200 градуса за около 15 минутки. На около 10-та минута от печенето, може да превключим фурната само на долен реотан.

Поднасяме по желание още топли сладките оризови банички с ванилия за една незабравима и засищаща закуска, любима на всички!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: