Асеневско блюдо

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Асеневско блюдо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
165 мин.
Порции
4
"Е, разбира се, че има червено вино в тази рецепта"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г контра филе
  • гъби - 200 г пресни печурки
  • топено сирене - 1/2 опаковка
  • червено вино - 1 в.ч.
  • кремсупа - 1 пак. от гъби
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на тънки пържоли. Загрейте олиото и запържете свинските пържоли от двете страни за кратко.

Прехвърлете запърженото месо на дъното на дълбока тенджера. Отгоре ги покрийте с нарязаните на тънки филийки гъби. Пакетът кремсупа се разбива в 1 л хладка вода и се изсипва върху останалите продукти. Добавя се червеното вино и ястието се кипва.

Асеневското блюдо се задушава около 2 часа на тих огън под похлупак. Ако е нужно се добавя още вода. Когато мръвките омекнат, се добавя ситно нарязаните парчета топено сирене. Оставяме още 4-5 минути и след това оттегляме от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Севда Якова
Севда Якова
това изглежда хубаво...
07.01.2014 19:11