Начин на приготвяне
Салата от булгур с червен боб и лютеница е апетитна
Сварете булгура за 10 минути във подсолена вода в съотношение 1:2. Това се отнася за средна големина булгур, затова ако ползвате ситния или пък най- големия размер (цяло зърно) съобразете се с указанията на производителя, защото в някои случаи е нужно само накисване, а не варене.
Оставете набъбналият булгур да изстине като го разбъркате с малко зехтин, за да не слепват зрънцата.
Накълцайте на дребно червения лук и магданоза. Сложете ги при булгура заедно със още малко зехтин, сок от лимон и оцет.
Добавете свареният червен боб, сол и лютеницата и хубаво разбъркайте. Опитайте салатата с булгур и доовкусете по ваш вкус с още киселина, лютеница или сол.
По желание може да си добавите и друга подправка като например малко свежа накълцана мента към вкусната салата.
Добър апетит!