Полска супа Разсол (Rosół)

Michaela BerovaMichaela Berova
Чирак
3725448
Полска супа Разсол (Rosół)1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • зеле - 200 г прясно
  • картофи - 3 или 4 средни
  • моркови - 1 бр.
  • магданозени корени - 2 бр.
  • целина - 1 корен
  • лук - 1 гл.
  • кисели краставички - 2 средно големи
  • краве масло - 2 с.л.
  • саламура - 1/2 в.ч. краставична
  • вода - 2 л или бульон
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази супа обикновено се приготвя с месен бульон от говеждо или овнешко месо, кокошка или патица, но спокойно можете да я направите с вода или зеленчуков бульон.

Корените магданоз и целина заедно с лука се почистват, измиват и се нарязват на сламки или на фиде и се изпържват в маслото.

Киселите краставички се обелват, обелките се сваряват в малко вода, а месестата част се нарязва на кубчета.

Заливат се с бульона от корите и се варят до омекване.

Картофите се режат на неголеми кубчета, зелето - на сламки.

Бульонът (или водата) за супата Разсол се кипва и в нея се слага първо зелето.

След като заври отново, се добавят картофите, а след 5-7 мин - задушените зеленчуци и кубчетата краставички.

Към края на варенето се добавят подправките и краставичната саламура към полската супа Разсол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: