Начин на приготвяне
Тази супа обикновено се приготвя с месен бульон от говеждо или овнешко месо, кокошка или патица, но спокойно можете да я направите с вода или зеленчуков бульон.
Корените магданоз и целина заедно с лука се почистват, измиват и се нарязват на сламки или на фиде и се изпържват в маслото.
Киселите краставички се обелват, обелките се сваряват в малко вода, а месестата част се нарязва на кубчета.
Заливат се с бульона от корите и се варят до омекване.
Картофите се режат на неголеми кубчета, зелето - на сламки.
Бульонът (или водата) за супата Разсол се кипва и в нея се слага първо зелето.
След като заври отново, се добавят картофите, а след 5-7 мин - задушените зеленчуци и кубчетата краставички.
Към края на варенето се добавят подправките и краставичната саламура към полската супа Разсол.